Pentagram Monster - jakieś opinie ,spostrzeżenia ?!http://www.mgsm.pl/pl/katalog/pentag...er-P430-1.html
Jakiego smartfona kupić?
Zwiń
X
-
podziele sie spostrzezeniami z przesiadki na samsunga galaxy core..
userow w/w modelu prosze o jakies sugestie dot tych punktow , moze mi cos pomoga :wink:
-drazni mnie pisanie wiadomosci.. nie moge znalesc opcji (literuj slowo tj bylo to w nokii )
- powylaczalem wszelkie aplikacje ktore powoduja 'ciagniecie pakietu mb z neta ' a mimo to licznik zuzycia pakietu maleje ( nieznacznie bo przez dzien jakies 0,3mb ale jednak )
- gdy uruchomie opcje 'aktywne aplikacje' ----> pamiec ram to wskaznik zuzycia procesora wyswietla mi np 420MB (podczas gdy nie mam nic wlaczonego ) , wciskam 'wyczysc pamiec' i wyswietla mi sie komunikat ze: 'zamknieto aplikacje 5 '..wskaznik zuzycia procesora maleje do 390MB.. jakie aplikacje zamknal? przeciez nic nie mam wlaczonego...
przeskok z nokii e52 jest olbrzymi... pozatym caly czas czuje taka cegle w kieszeni :Psprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez vince123-drazni mnie pisanie wiadomosci.. nie moge znalesc opcji (literuj slowo tj bylo to w nokii )
Zamieszczone przez vince123- powylaczalem wszelkie aplikacje ktore powoduja 'ciagniecie pakietu mb z neta ' a mimo to licznik zuzycia pakietu maleje ( nieznacznie bo przez dzien jakies 0,3mb ale jednak )
Zamieszczone przez vince123- gdy uruchomie opcje 'aktywne aplikacje' ----> pamiec ram to wskaznik zuzycia procesora wyswietla mi np 420MB (podczas gdy nie mam nic wlaczonego ) , wciskam 'wyczysc pamiec' i wyswietla mi sie komunikat ze: 'zamknieto aplikacje 5 '..wskaznik zuzycia procesora maleje do 390MB.. jakie aplikacje zamknal? przeciez nic nie mam wlaczonego...
Czy znacie jakiś dobry sposób negocjowania abonamentu w sieci PLAY? Kończy mi się umowa i chciałbym dostać jakąś lepszą ofertę niż jest na stronie dla Wszystkich. Póki co puściłem blef że wysłałem im pismo o rozwiązanie umowy. Zna ktoś jeszcze jakieś sztuczki?Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!
Komentarz
-
-
vince123, nie wiem jak dokładnie w Twoim modelu ale u mnie na SGS+ na starszym andku, samo zakańczanie aplikacji przyciskiem wyczyść pamięć niewiele pomaga.
Oprócz tego wchodzę w aplikacje a następnie w uruchomione usługi i w zakładce działanie, ręcznie zakańczam procesy. Potem jeszcze klikam przycisk po lewej stronie i wchodzę w procesy buforowane i też kończę procesy.
Ale i tak za jakiś czas znowu się ładują do pamięci :?
Co do pożerania pakietu internetowego, to wyłączaj sobie dane pakietowe gdy nie potrzeba neta. Jest jeszcze coś takiego jak konta i synchronizacja i tam mamy dane w tle i auto-synchronizacja. Można wyłączyć. Ale na pewno sklep play potrzebuje tych opcji włączonych. Nie wiem jak inne aplikacje.Była O1 AGR
Jest O1FL ALH
Komentarz
-
-
vince123, klawiatura do pisanie poprzez ciągnięcie paluchem? albo oryginalna google, albo swype zainstalowana w samsungu, albo touchpal z google play (są jeszcze płatne, najlepsza MZ to swiftkey flow - tzn. najłatwiej nauczyć ją swoich słów i zwrotów)
na dane komórkowe albo widget typu apndroid czy inny konfigurowalny typu power toggles albo tak jak koledzy mówili - wyłączasz dane w menu (widget wygodniejszy, ale zawsze ssie trochę ramu, musisz wybrać)
jeśli chodzi o zarządzanie pamięcią w androidzie to bez roota niewiele wskórasz, bo i nie ma w sumie po co - to nie windows, więcej niż 100MB wolnego RAMU nie jest systemowi do szczęścia potrzebne - linux/android w razie uruchomienia kolejnej aplikacji zwolni dla niej pamięć wyrzucając samodzielnie coś z pamięci. zabijanie aplikacji to poza sytuacjami skrajnymi, gdzie wszystko muli, jest kompletnie zbyteczne, a wręcz szkodliwe jeśli zamykasz wszystko jak leci - te, które są zarejestrowane jako niezbędne (systemowe, notyfikacje i jeszcze kupa innych) i tak się ponownie uruchomią, przez co ty marnujesz nerwy i jednocześnie mordujesz procesor i baterię - ty je zabijasz, a one jak wańka-wstańka i tak za chwile są ponownie;
tak w ogóle: jeśli aplikacja jest w pamieci, ale wskazania użycia CPU są na 0%, to nie ma się czym przejmować - ona jest uśpiona w RAMie, ale nic złego nie robi. Gorzej, gdy jest to jakiś progs, który co chwila pobiera albo wysyła jakieś dane typu fb czy mapy gógla. na oryginalnym systemie bez uprawnień roota proponuję DS battery saver na tego typu aplikacje - w trakcie uśpienia telefonu daje radę również usypiać i te aplikacje (w większości), a po wybudzeniu wszystko działa normalnie;
jeśli zdecydujesz się zrobić sobie uprawnienia roota - wtedy polecam wyrzucenie nieużywanych aplikacji systemowych + program greenify
co do pentagrama - firma ostatnio zbankrutowała -> zero gwarancji, jak na takowej Ci nie zależy to zamawiaj coś prosto z Chin - za 500 wyrwiesz coś znacznie lepszego niż ten monster, albo uderzaj w morele.net - znalazłem ostatnio coś takiego na necie:http://www.morele.net/smartfon-media...paign=imperius
w zamówieniu podaj Twój Kod Rabatowy: F2OVPDZ9PX
Komentarz
-
-
z tym netem doszedlem juz ,tak jak pisaliscie wystarczy wylaczyc 'dane komorkowe' i juz pakiet nie ucieka ..
z pisaniem musze sie przyzwyczaic ... :roll:
dzisiaj moze ogarne jakies aplikacje. ciekaw jestem czy sprawdza sie ten energy saver.
Czy znacie jakiś dobry sposób negocjowania abonamentu w sieci PLAY? Kończy mi się umowa i chciałbym dostać jakąś lepszą ofertę niż jest na stronie dla Wszystkich. Póki co puściłem blef że wysłałem im pismo o rozwiązanie umowy. Zna ktoś jeszcze jakieś sztuczki?
orange schodzi na psy, klienta maja w .....
gdyby nie ta oferta laczona : orange freedom + tel zrezygnowal bym z ich uslug.sprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PixonPóki co puściłem blef że wysłałem im pismo o rozwiązanie umowy. Zna ktoś jeszcze jakieś sztuczki?Ja tak miałem z kablówką (TV + internet + telefon). Nawet nie pisałem, że kończę umowę - tylko że inny dostawca daje mi lepsze warunki. I pomogło. Przy lepszych parametrach (szybszy net + więcej minut w telefonie w abonamencie razem z rozmowami zagranicznymi) zeszli ze 135 zeta na 95.
pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dudek_tSkąd to info? Nie dalej jak wczoraj kolega dostał naprawionego Monstera na gwarancji?
EDIT: mam: http://znafca.pl/?p=2420
Komentarz
-
-
Czy znacie jakiś dobry sposób negocjowania abonamentu w sieci PLAY? Kończy mi się umowa i chciałbym dostać jakąś lepszą ofertę niż jest na stronie dla Wszystkich. Póki co puściłem blef że wysłałem im pismo o rozwiązanie umowy. Zna ktoś jeszcze jakieś sztuczki?pod warunkiem płacenia rachunków w terminie i zgody na e-fakturę. Powiedziałem aby Pani zadzwoniła za 3 dni bo muszę zastanowić. :lol: Za trzy dni Pani zadzwoniła i ja się zgodziłem.
:lol:
Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BADYLZamieszczone przez vince123orange schodzi na psy, klienta maja w ....."Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!
Komentarz
-
-
Czy ktoś aktualizował iphona 4s do ios7. Mój po takiej aktualizacji zjada baterie. W dodatku nie było możliwości pozostać na starym systemie bo się po prostu wieszał i nie można go było uruchomić. Na pewno nie chodzi o stan baterii ponieważ posiadam dwie sztuki i drugi ma kilka miesięcy i problem jest taki sam. Do momentu aktualizacji telefon trzymał spokojnie 2 dni. Patrząc na wpisy w internecie to nie jest to jednostkowy przypadek.
Kolejny minus tego telefonu to uwaga zauważyłem dzisiaj rano. Gdy siedziałem na kibelku zasięg telefonu miałem jedną kropkę wyłączając 3G zasięg dochodzi do maximum. Po włączeniu 3G znów spada zasięg do jednej kropki a czasem nawet traci zasięg.
Coś mi się wydaję ,że przesiądę się na Samsunga bo czytając opinie na internecie to takie rzeczy są normalne w Iphone :lol:
Do momentu starego IOS (oprogramowania) telefon był całkowicie bezproblemowy od aktualizacji tracę ochotę na ich produkty.
Komentarz
-
-
Shok, to raczej nie ma związku z aktualizacją.
Zsynchronizuj z icloud i odtwórz telefon. Jeśli coś jest nie tak z oprogramowaniem to powinno pomóc.
Jak się przesiądziesz na Samsunga to kup dużo środków uspokajających. Próbowałem nie raz ale kolejny raz już nie spróbuje. 5S - idealna płynność i brak jakichkolwiek problemów. Bateria spokojnie dwa dni.
Komentarz
-
-
shok, z tym zasięgiem to wszystko w porządku. Jeżeli masz włączone 3G i masz słaby zasięg 3G to telefon pokazuje słaby zasięg jak wyłączasz 3G to masz zwykły GSM czyli EDGE. W uproszczeniu to tak jakby inna sieć.
Co do iPhona to do niedawna miałem 4 z iOS7 i chodził lepiej niż na iOS6. Z kolei kumpel miał 4S i też narzekał na iOS7. Obaj zmieniliśmy sprzęt na Samsunga (ja mam 4S kumpel Note II) i jesteśmy mega zadowoleni.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dudek_todtwórz telefon
Zamieszczone przez dudek_t5S - idealna płynność i brak jakichkolwiek problemów. Bateria spokojnie dwa dni.
Zamieszczone przez dontakz tym zasięgiem to wszystko w porządku. Jeżeli masz włączone 3G i masz słaby zasięg 3G to telefon pokazuje słaby zasięg jak wyłączasz 3G to masz zwykły GSM czyli EDGE. W uproszczeniu to tak jakby inna sieć.
Co do iPhona to do niedawna miałem 4 z iOS7 i chodził lepiej niż na iOS6. Z kolei kumpel miał 4S i też narzekał na iOS7. Obaj zmieniliśmy sprzęt na Samsunga (ja mam 4S kumpel Note II) i jesteśmy mega zadowoleni.
Zobaczymy jak się potoczy sytuacja ale powoli myślę o Samsungu.
W ogóle to Iphon 5S idzie za daleko. O ile normalne korzystanie z telefonu wymusza na nas podania numeru karty kredytowej itd. to odciski palców to trochę przesada.
Komentarz
-
Komentarz